Професионална Продуктова Фотография

Продуктова фотография

Продуктовата фотография може да бъде както направена изключително семпло, базисно и достатъчно ясно, така и може да бъде доста комплицирана откъм подготовка, изпълнение и най-вече, при нужда, от екстензивна следснимачна обработка.

Ролята на добрия Продуктов фотограф не е само да заснеме дадена фотография. Той трябва да може както да помогне с избистрянето на концепцията, така и организирането на самата фотосесия, а също и ретушът, който в рекламните кадри е просто задължителен!

Разгледайте банерното портфолио по-долу за една много малка част от възможностите в продуктовата фотография на вино, коли, козметика, алкохол и много други!

Преди и след обработка

Обработката е изключително важен процес при осъществяването на качествена продуктова фотография. По-долу съм прикачил няколко “преди и след” фотографии, за да илюстрирам колко различно и много полирано може да изглежда едно изображение след качествена обработка.

Вече от почти 10 години работя като продуктов фотограф и мога само да съм щастлив от този факт. Определено това не е работа за всеки, защото е изключително напрягаща умствено, а резултатът винаги трябва да е перфектен.

Ето един пример. Имало е случаи, в които да се изисква само една продуктова фотография. Обикновено тя ще отиде на билборд, списание, брошура и интернет. И тъй като е толкова специална, то се е случвало “да се прави” над 4 часа, докато всички в колектива си кажат: “Да, това е фотографията, готови сме!”. Разбира се.. не сме готови, защото след това следват няколко часа да се подбере най-хубавата от почти 20-30 идентични фотографии, а после и да се ретушира и цветово тонира, което от своя страна може да отнеме още няколко часа.

За много хора може да е смешно, че една фотография може да отнеме ден-два, ала в реалния свят на рекламата това не е чак толкова странно явление. Разбира се – страхотно много зависи от клиента.

Свържете се с мен по телефон – 0885 60 25 12 – ако имате конкретни въпроси около ваш продукт. Ще се радвам да се чуем и изкоментираме неговата потенциална визия!

Разгледайте още рекламни фотографии на този линк!